Matematik

modellering-prisfunktion

21. januar 2008 af Z-Reem (Slettet)
Nogen kan forklar mig hvad sammenhæng en mellem prisfunktion og omsætningsfunktion?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2009 af ramarama (Slettet)

Hvis du har en pris og ganger denne med mængde - så har du din omsætning.

Hvis du bevæger dig over i matematik - så har du en prisfunktion, hvor prisen er afhængig af den afsatte mængde. Prisfunktionen er typisk postuleret lineær: P(x) = -0,5x +10, hvor x er afsætningen. Hvis du ganger P(x) med x får du en omsætningsfunktion, fordi x netop er afætningen. Dvs du har en omsætningsfunktion, som får følgende udtryk:

O(x) = P(x)*x = (-0,5x +10)*x = -0,5x^2 + 10x

Håber det giver mening.


Skriv et svar til: modellering-prisfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.