Matematik

Trekant beregning

21. januar 2008 af kim19 (Slettet)
i trekant ABC er givet A=110 grader a=9 og b=6,5

Jeg har på fornemmelsen at der er to trekanter i denne. hvordan er det nu jeg præcis kan se det, og hvordan løser jeg den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2008 af Zalam (Slettet)

prøv at brug sinus relationen.






Svar #2
21. januar 2008 af kim19 (Slettet)

så kan jeg da ikke se om der er to trekanter vel?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2008 af Zalam (Slettet)

du skrev ikk hvad opgaven gik ud på derfor gik jeg blot udfra at du skulle beregne den ukendte side og de ukendte vinkler


Svar #4
21. januar 2008 af kim19 (Slettet)

Der står også bare at man skal beregne de ukendte stykker, men det kan ikke lade sig gøre ved cos.

så der må være to trekanter, er jeg ret sikker på.

hvad gør jeg så her fra?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2008 af dnadan (Slettet)

a/sinA=b/sinB=c/sinC

En trekant er rigeligt.
Benyt sinusrelationen skrevet foroven.

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2008 af Zalam (Slettet)

Du skal bare bruge sinus relationen.

a / sin(A) = b / sin(B) = c / sin(C)

Du opstiller en ligning som løses med hensyn til B.

9 / sin(110) = 6,5 / sin(B) isoler B og løs ligningen.

Nu kender du to vinkler i trekanten og den sidste kan beregnes udfra vinkelsummen = 180grader i en trekant.

Så har du vinkel C og du kan igen bruge sinusrelationen:

6,5/sin(B) / c /sin(C) denne skal løses med hensyn til c.



Svar #7
21. januar 2008 af kim19 (Slettet)

så får jeg os to trekanter ik ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2008 af Zalam (Slettet)

Nej en trekant.

Hvorfor vil du så gerne have to trekanter? Fordi du vil lave to retvinklede trekanter? Eller?

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2008 af mathon

når vinkel A>90° er der KUN én løsning...

Svar #10
21. januar 2008 af kim19 (Slettet)

forstår det nu, mange tak for hjælpen :-)

Svar #11
21. januar 2008 af kim19 (Slettet)

da jeg bruger sinus får jeg to vinkler hvad gør at jeg kan udelukke den ene ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. januar 2008 af mathon

...forkaster den stumpe vinkel...

Svar #13
21. januar 2008 af kim19 (Slettet)

hvorfor kan vi gøre det ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. januar 2008 af mathon

...en trekant har højst én stump vinkel...

Skriv et svar til: Trekant beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.