Matematik

haster !! opg til afl

21. januar 2008 af Nineb (Slettet)
jeg har denne her opg, og er gået i stå:

a)bestem til differentialligningen dy/dx+3y=20 den løsning, hvis graf går gennem punktet (1,4)

jeg har isoleret dy/dx

dy/dx=20-3y

skal man så bare indsætte punkterne her eller senere?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Først senere.
Find først den generelle løsning til denne type differentialligning, herefter kan konstant (c) findes.

Svar #2
21. januar 2008 af Nineb (Slettet)

okay, så skal først afgøre hvilken type det er.

det er vel en type 3?

Svar #3
21. januar 2008 af Nineb (Slettet)

men ved ik lige hvordan talene skal indsættes

måske 20/3+c*^-4x?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2008 af Moderatoren

#0 se retningslinjerne. der står bl. a. "Giv dit indlæg en sigende titel, så hjælper du de relevante brugere med let at finde dit spørgsmål / kommentar."

Svar #5
21. januar 2008 af Nineb (Slettet)

okay, handler om differentialligninger i matematik

hvor man skal finde den løsning til dy/dx+3y=20, hvis graf går gennem punktet (1,4)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2008 af dnadan (Slettet)

http://studieportalen.dk/Opgaver/11565/Notertildifferentialligninger.aspx

Der er nok noget, som du kan bruge.

Svar #7
21. januar 2008 af Nineb (Slettet)

ikke rigtigt, det er jo kun beviser. Det her er en konkret opg.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2008 af dnadan (Slettet)

det er det, men den generelle løsning til at differentialligning af typen:
dy/dx= -ay+b

kan findes der i.

Skriv et svar til: haster !! opg til afl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.