Matematik
Monotoniforhold
21. januar 2008 af
g-star-raw89 (Slettet)
Jeg skal bestemme monotoniforholrnr for funktionen f(x)=ln(x)-x
Men når denne funktion er differentieret given den f'(x)= 1/x - 1
Hvordan får jeg så bestemt monotoniforholdene?
Hilsen mikkel
Men når denne funktion er differentieret given den f'(x)= 1/x - 1
Hvordan får jeg så bestemt monotoniforholdene?
Hilsen mikkel
Svar #1
21. januar 2008 af Sherwood (Slettet)
0=1/x-1
<=>
1=1/x
<=>
1=x
Her har du toppunktet. Så skal du blot finde ud af om grafen vokser eller aftager indenfor intervallerne.
<=>
1=1/x
<=>
1=x
Her har du toppunktet. Så skal du blot finde ud af om grafen vokser eller aftager indenfor intervallerne.
Skriv et svar til: Monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
