Matematik
Integraler
23. januar 2008 af
Malfoy (Slettet)
Nogle der lige vil hjælpe mig med opgave b.
Grafen for funktionen f med forskriften
f(x) = (x^(3)) - (3x^(2))
afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse i fjerde kvadrant en punktmængde M, der har et areal.
a) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360 grader om førsteaksen.
Jeg bruger min lommeregner og får da resultatet:
V = ((729)/(35)) * pi
b) Bestem den værdi af t, for hvilken linjen med ligningen x=t deler punktmængden M i to dele, der har samme areal.
På forhånd mange tak,
Malfoy
Grafen for funktionen f med forskriften
f(x) = (x^(3)) - (3x^(2))
afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse i fjerde kvadrant en punktmængde M, der har et areal.
a) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360 grader om førsteaksen.
Jeg bruger min lommeregner og får da resultatet:
V = ((729)/(35)) * pi
b) Bestem den værdi af t, for hvilken linjen med ligningen x=t deler punktmængden M i to dele, der har samme areal.
På forhånd mange tak,
Malfoy
Skriv et svar til: Integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
