Matematik
Monotomiforhold
23. januar 2008 af
Nick8 (Slettet)
Jeg har brug for hjælp til at finde frem til et resultat..
x^3-6x^2+9x-4
Har jeg differentieret til:
3x^2-12x+9
Jeg skal bruge dette til i en funktions analyse og jeg skal derfor udlede et resultat af ovenstående funktion, jeg tror det er noget med x'erne over på den eneside osv. men det kan jeg ikke lige få til at gå op, derfor søger jeg hjælp. Tak på forhånd.
Et eksempel, hvor jeg har fået et resultat:
f'(x) differentieret: 3x^2-3=0 <-> 3x^2=3 <-> x^2=1 <-> x= 2sqrt(1) <-> x=1
altså et resultat - x=1
x^3-6x^2+9x-4
Har jeg differentieret til:
3x^2-12x+9
Jeg skal bruge dette til i en funktions analyse og jeg skal derfor udlede et resultat af ovenstående funktion, jeg tror det er noget med x'erne over på den eneside osv. men det kan jeg ikke lige få til at gå op, derfor søger jeg hjælp. Tak på forhånd.
Et eksempel, hvor jeg har fået et resultat:
f'(x) differentieret: 3x^2-3=0 <-> 3x^2=3 <-> x^2=1 <-> x= 2sqrt(1) <-> x=1
altså et resultat - x=1
Svar #1
23. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Den sidste udregning giver ingen mening.
Du har ligningen:
3x^2-12x+9= 0
<=>
x^2-4x+3=0
Løs denne andengradsligning efter den generelle formel.
Du har ligningen:
3x^2-12x+9= 0
<=>
x^2-4x+3=0
Løs denne andengradsligning efter den generelle formel.
Skriv et svar til: Monotomiforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
