Matematik

Integralregning - HASTER

23. januar 2008 af Julie_2650 (Slettet)
Hej.

Jeg sidder med en hjemmeopgave i matematik som skal afleveres imorgen.
Opgaven er eksamensopgave 5 fra 26/8-1998, hvis der er nogen som har lavet den.

Jeg håber nogen kan hjælpe.

Det er integralregning med areal.

Funktionen er: f(x) = 10e^(-0,2x)
På selve funktionen er der indtegnet et rektankel, med hjørnepunkt i P(x,y) som er placret på grafen f.

Spørgsmålet lyder så :

b. Bestem den værdi af x, for hvilken arealet af rektanglet blivet størst muligt.


Er det nogen som kan hjælpe ? Evt. hvordan jeg skal gøre på min lommeregner.

Hilsen Julie

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Det er vel ikke integralregning.

Du har kun skrevet hvor et af hjørnerne er i rektanglet. Jeg gætter på resten...

Arealet af rektanglet er længde·bredde = 10e^(-0,2x)·x.

Du skal bestemme maksimum for funktionen f(x)=x10e^(-0,2x).

Det er differentialregning.


Svar #2
23. januar 2008 af Julie_2650 (Slettet)

Jah, det har mine veninde osse sagt.
Men jeg kan ikke finde en sammenhæng i det, hvordan jeg skal komme videre efter jeg har fået

f(x)=x*10e^(-0,2x) .

Jeg er ik super smart til det med maximum og minimum.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Du skal løse ligningen f '(x)=0.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2008 af ibibib (Slettet)

f(x) = x·10e^(-0,2x).

f '(x) = 10e^(-0,2x)-0,2x10e^(-0,2x) = 10e^(-0,2x)-2xe^(-0,2x).

f '(x) = 0
10e^(-0,2x)-2xe^(-0,2x) = 0
(10-2x)e^(-0,2x) = 0
10-2x = 0 v e^(-0,2x) = 0
x=5

Svar #5
23. januar 2008 af Julie_2650 (Slettet)

Okay, mange tak.

Svar #6
23. januar 2008 af Julie_2650 (Slettet)

Kan du forklarer hvordan det er jeg skal gøre på min lommeregner ?
Jeg ved jeg skal skrive funktionen ind. Men er det f(x)=x*10e^(-0,2x) eller er det f(x)=10e^(-0,2x) ?

Og når det så er gjort, så skal jeg gå op i den som hedder zero i menuen Calculate ?

Men hva ska jeg så ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2008 af MuhammedAbdul (Slettet)

Funktionen er: f(x) = 10e^(-0,2x)

Når jeg opretter et svar, accepterer jeg samtidigt betingelserne for brug af forummet.

Julie_2650

Svar #5
d. 23-01-2008 kl. 23:23 af Julie_2650 (Studerende)

Okay, mange tak.
f '(x) = 10e^(-0,2x)-0,2x10e^(-0,2x) = 10e^(-0,2x)-2xe^(-0,2x).

f '(x) = 0
10e^(-0,2x)-2xe^(-0,2x) = 0
(10-2x)e^(-0,2x) = 0
10-2x = 0 v e^(-0,2x) = 0
x=F(U)*M-O+F-O



Skriv et svar til: Integralregning - HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.