Matematik
Find en ligning udfra en ligning.
24. januar 2008 af
Broffen (Slettet)
jeg har denne opgave som der giver mig store problemer :(
Linien 1 har ligningen x+3y-12=0
Find ligningen for den linie der er vinkelret på 1 som går gennem punktet (2.1).
Først laver jeg den anden ligning om y=1/3x-4
Men så kan jeg bare ikk komme videre
Linien 1 har ligningen x+3y-12=0
Find ligningen for den linie der er vinkelret på 1 som går gennem punktet (2.1).
Først laver jeg den anden ligning om y=1/3x-4
Men så kan jeg bare ikk komme videre
Svar #1
24. januar 2008 af ABreine (Slettet)
Jeg kan hjælpe så meget og sige, at de 2 hældningskoefficienter, ganget sammen skal give -1: så skriv (1/3)*a=-1 og isoler a. Så har du hældningen. Herefter sætter du det givne punkt ind og finder b
Skriv et svar til: Find en ligning udfra en ligning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
