Matematik

andengradspolynomium + forskrift

25. januar 2008 af Bruger slettet (Slettet)
Der oplyses at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7,4) ligger på dens graf.

Hvordan opskriver jeg en forskrift ud fra det jeg ved?

Kan virkelig ikke huske det, og kan ikke finde mine 1.g-notater.

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2008 af badooo (Slettet)

Du ved, at et polynomium af 2.grad kan skrives som:

f(x)= a((x-r1)(x-r2)), hvor r1 og r2 er de 2 rødder, som du kender. Indsæt dem på r1 og r2's plads, og indsæt det punkt du kender, på x og y's plads. Du kan så isolere og udregne a.

Når det er gjort, kan du igen skrive:

f(x) = a((x-r1)(x-r2)) , og da du nu kender a, kan du gange hele svineriet ud. Så har du en forskrift :)

Svar #2
25. januar 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg har isoleret a, og fundet ud af at det giver -1.

Men jeg forstår ikk helt anden del .. :s
- hvordan skal den skrives ind? :s sorry .

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2008 af badooo (Slettet)

Okay. Du har beregnet a (har ikke regnet efter, så vi stoler på dit resultat)

f(x)=-1((x-r1)(x-r2))

Sæt dine rødder ind i ovenstående igen, og gang paranteserne ud. Gang derefter -1 ind.


Svar #4
25. januar 2008 af Bruger slettet (Slettet)

aaarh, super, fandt ud af det efter lidt betænkningstid (:
tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2008 af badooo (Slettet)

Til en kontrol, skulle dit resultat gerne give

f(x)=-x^2+14x-45

:)

Skriv et svar til: andengradspolynomium + forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.