Matematik

Regneforskrift

26. januar 2008 af MissHoney (Slettet)
R der nogle som kan hjælpe med følgende:
Om den eksponentielle udvikling oplyses, at grafen går gennem punkterne (2,3) og (6,6)

Bestem en regneforskrift for funktionen.

Den skal give 2,12*1,19^x

R der nogle som kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)

Der er en funktion på formen: y = b*a^x

Der findes sikkert nogle snediger formler i din formelsamling. Men ellers kan du altid løse den vha. 2 lignigner med 2 ubekendte, da du jo har fået oplyst to punkter.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2008 af mathon

y2 = b*a^x2
y1 = b*a^x1

y2/y1 = a^(x2-x1)

a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

a = (6/3)^(1/(6-2))


b = y1/a^x1 eller
b = y2/a^x2

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2008 af mathon

#2 er det samme som i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=461661
blot skrevet på anden vis

Skriv et svar til: Regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.