Matematik

Punktmængder HJÆLP

27. januar 2008 af soom (Slettet)
Nogle som kan hjælpe mig og forklare hvad der skal gøres i denne opgave:

Udregn arealet af følgende punktmængde:

{(x,y)| 2<x<4 og 0<y<x^2-2}

under dette tegn: < skal der være en streg under!

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)


Svar #2
27. januar 2008 af soom (Slettet)

Tak :)

Den sidste her:


{(x,y)| 1<x<4 og 3x-20<y<0}

Svar #3
27. januar 2008 af soom (Slettet)

Er du ikke sød at forklare hvad der skal stå efterfølgende.. er godt klar over det skal stå således: [....]4 øverst og 2 nederst. Men har aldrig forstået hvordan man finder hvad der skal stå, der hvor jeg har lavet ...

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Du skal bestemme en stamfunktion til x²-2.
Den er 1/3·x³-2x.

Svar #5
27. januar 2008 af soom (Slettet)

Meget stor hjælp tusind tak skal du have, men hvad med den sidste her:
{(x,y)| 1<x<4 og 3x-20<y<0}?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)

På samme måde. Nu bliver integralet negativt, men arealet er selvfølgelig positivt.

Svar #7
27. januar 2008 af soom (Slettet)

dvs. -S hvor 4 er øverst og 1 nederst (3x-20) ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)

ja

Svar #9
27. januar 2008 af soom (Slettet)

men så forstår jeg bare ikke hvad stamfunktionen er?
kan du ikke forklare hvordan du finder det, med mit eksempel?

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Du benytter formlen 1/(a+1)·x^(a+1)

1,5x²-20x

Svar #11
27. januar 2008 af soom (Slettet)

hvad er a?

Tak for den store hjælp :)

Svar #12
27. januar 2008 af soom (Slettet)

Hvad skal jeg gøre som forskel når det nu er en negativ integrale..

Brugbart svar (0)

Svar #13
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Hvis f(x)=x^a
så er F(x)=1/(a+1)·x^(a+1).


Det er den "omvendte formel" til
f(x)=x^a
f '(x)=a·x^(a-1)

Svar #14
27. januar 2008 af soom (Slettet)

Super god hjælp, har forstået det nu! :D

Svar #15
27. januar 2008 af soom (Slettet)

Jeg har en sidste opgave hvis du har lyst og tålmodighed til mig :)

Svar #16
27. januar 2008 af soom (Slettet)

Graferne for funktionerne f(x) = x+2 og g(x)=x^2-4x+2 afgrænser et område, som har et areal. Bestem dette areal?

Brugbart svar (0)

Svar #17
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Løs først ligningen f(x)=g(x) for at bestemme grænserne.


Derefter skal du beregne

S (x+2)-(x²-4x+2) dx


Svar #18
27. januar 2008 af soom (Slettet)

Dvs. at jeg skal skrive det sådan

x+2=x^2-4x+2


Svar #19
27. januar 2008 af soom (Slettet)

Er lidt i tvivl om hvad jeg skal til at starte med.. men det med S kan jeg sagtens :=)

Brugbart svar (0)

Svar #20
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)

#18 Ja, løs den ligning.

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.