Matematik
Haster! parabel
27. januar 2008 af
katfisker (Slettet)
jeg har fået en opgave jeg er kørt helt fast i.
Jeg får oplyst at der i et koordinat system er en parabel med denne forskrift:
y = x^2-4*x+p
hvor p er et tal.
bestem de værdier af p, for hvlike parablen skærer linjen med ligningen y = 2x+1 i to forskellige punkter.
På forhånd tak for hjælpen.
Jeg får oplyst at der i et koordinat system er en parabel med denne forskrift:
y = x^2-4*x+p
hvor p er et tal.
bestem de værdier af p, for hvlike parablen skærer linjen med ligningen y = 2x+1 i to forskellige punkter.
På forhånd tak for hjælpen.
Svar #1
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Så skal ligningen
x^2-4*x+p = 2x+1
have to løsninger.
Hvornår har en andengradsligning to løsninger?
x^2-4*x+p = 2x+1
have to løsninger.
Hvornår har en andengradsligning to løsninger?
Svar #2
27. januar 2008 af katfisker (Slettet)
nej ikke to løsninger bare skære den samme linje to steder.
Svar #3
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Det jeg skrev i #1 er korrekt. Ligningen har to løsninger når parablen skærer linjen i to punkter.
Hvornår har en andengradsligning to løsninger?
Hvornår har en andengradsligning to løsninger?
Skriv et svar til: Haster! parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
