Matematik
Sol over horisont - sinus/cos..
27. januar 2008 af
Izabella (Slettet)
Hej!
Nogle der kan hjælpe med denne opgave, et lille hint eller noget :)
" Hvor mange grader står solen over horisonten, når en 13m høj flagstang kaster en skygge på 27m" ?
Nogle der kan hjælpe med denne opgave, et lille hint eller noget :)
" Hvor mange grader står solen over horisonten, når en 13m høj flagstang kaster en skygge på 27m" ?
Svar #1
27. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)
Jeg ved tro, at du udfra de oplysnigner nu har en retvinklet trekant.
Flagstangen er 13m og skyggen er 27m plus du har en vinkel på 90 grader.
Vi antager følgende:
C = 90 grader
a = 13m
c = 27m
Vi finder den sidste side ved brug af phytagoras sætning: a^2+b^2=c^2
b^2 = c^2 - a^2
b^2 = 27^2 - 13^2
b^2 = 729 - 169
b^2 = 560
b = 23,6643
Herefter skal du bruge sinusrealationerne til, at finde de sidste vinkler.
Jeg er ikke helt 100 på, at det er rigtigt - skal det lige siges..
Flagstangen er 13m og skyggen er 27m plus du har en vinkel på 90 grader.
Vi antager følgende:
C = 90 grader
a = 13m
c = 27m
Vi finder den sidste side ved brug af phytagoras sætning: a^2+b^2=c^2
b^2 = c^2 - a^2
b^2 = 27^2 - 13^2
b^2 = 729 - 169
b^2 = 560
b = 23,6643
Herefter skal du bruge sinusrealationerne til, at finde de sidste vinkler.
Jeg er ikke helt 100 på, at det er rigtigt - skal det lige siges..
Svar #2
27. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
Se det som en retvinklet trekant, hvor flagstangen er den ene katete, længden af skyggen på jorden er den anden katete. Vha. de trigonometriske relationer for en retvinklet trekant, kan du finde vinklen som hypotenusen laver på jorden.
V = arctan(13m/27m)
V = arctan(13m/27m)
Svar #3
27. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
#1.
Man må gå ud fra, at den skygge som flagstangen kaster, måles langs jordoverfladen. :~)
Man må gå ud fra, at den skygge som flagstangen kaster, måles langs jordoverfladen. :~)
Skriv et svar til: Sol over horisont - sinus/cos..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
