Matematik

Kugleafsnit - isolering

28. januar 2008 af bj-jensen (Slettet)
Igår fik jeg hjælp til at isolere a, men har problemer med at få den at virke. Jeg kender V = 140 h = 2,1 men når jeg sætter tallene ind får jeg ikke et a der passer ind ???

V=(pi/3)h(3*a^2+h^2)
<=>
(3V/pi)*h=3*a^2+h^2
<=>
3hV/pi-h^2=3*a^2
<=>
hV/pi-h^2/3=a^2
<=>
a=...

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2008 af mathon

...din formel er forkert

V = pi*h^2*[r-(h/3)]

eller

V = (pi/3)*h*[3rh-h^2)], hvoraf

140h = (pi/3)*h*[3rh-h^2)] eller

h^2 - (3r)h + (420/pi) = 0,

hvoraf h kan beregnes med kendskab til r


Svar #2
28. januar 2008 af bj-jensen (Slettet)

Tog fejl... formlen ser således ud: V=(pi/3)*h*(3*a^2+h^2) og jeg skal isolere a???

Nu har jeg siddet en times tid og prøvet mig frem men uden virkning :(

Svar #3
28. januar 2008 af bj-jensen (Slettet)

!! ahhh skrev forket igen istedet for (pi/3) skal det være (pi/6) :D

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2008 af mathon

...det bliver formlen ikke mere rigtig af!!!...

Svar #5
28. januar 2008 af bj-jensen (Slettet)

jamen det er den der står i opgaveformuleringen og det eneste jeg skal er blot at isolere a^2, hvilket jeg ikke har skills til??

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2008 af mathon

V = (pi/6)*h*(3*a^2+h^2)

6V/(pi*h) = 3*a^2+h^2

3*a^2 = (6V/(pi*h))-h^2

a^2 = [(6V/(pi*h))-h^2]

a = sqrt([(6V/(pi*h))-h^2]),

da
a = -sqrt([(6V/(pi*h))-h^2]) må forkastes

Svar #7
28. januar 2008 af bj-jensen (Slettet)

vil det sige den ikke kan lade sig gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2008 af mathon

a^2 = [(6V/(pi*h))-h^2] har to løsninger, hvoraf kun den ene er brugbar

a = sqrt([(6V/(pi*h))-h^2])

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. januar 2008 af mathon

se den videre udvikling i spørgsmålet
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=463937


Skriv et svar til: Kugleafsnit - isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.