Matematik
6,7%
28. januar 2008 af
JTPUK (Slettet)
Hejsa, nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?
Vis, at den gennemsnitlig vækstprocent pr. år var 6,7% for antallet af besøgende i årene 1933 til 1967.
år 1933 - 20.950 besøgene
år 1967 - 190.000 besøgene
Har regnet at gennemsnitet af besøgene er:
190.000-20.950/34 = 4972,06.
Men hvordan viser jeg at det bliver 6,7% ???
Smil fra mig
Vis, at den gennemsnitlig vækstprocent pr. år var 6,7% for antallet af besøgende i årene 1933 til 1967.
år 1933 - 20.950 besøgene
år 1967 - 190.000 besøgene
Har regnet at gennemsnitet af besøgene er:
190.000-20.950/34 = 4972,06.
Men hvordan viser jeg at det bliver 6,7% ???
Smil fra mig
Svar #1
28. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Eksponentieludvikling:
f(x)=b*a^x, hvis a=1,067, så er dette tilfældet.
a findes ved brug af formlen:
a= (y2/y1)^(1/(x2-x1))
(år 1933 er i dette tilfælde 0, og år 1967 er her 34)
f(x)=b*a^x, hvis a=1,067, så er dette tilfældet.
a findes ved brug af formlen:
a= (y2/y1)^(1/(x2-x1))
(år 1933 er i dette tilfælde 0, og år 1967 er her 34)
Skriv et svar til: 6,7%
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
