Matematik

halveringskonstanten

29. januar 2008 af geschwin (Slettet)
Heej (:
Nogen som kan hjælpe?
En eksponentielt aftagenden funktion er givet ved
f(x)=100*e^-0,2t
Bestem halveringskonstanten?

Hvordan gør man det?
Skal man ikke finde a først? Inden man sætter det ind i formlen? Men hvordan finder jeg a ud fra denne funktion?

På forhånd tak!

Svar #1
29. januar 2008 af geschwin (Slettet)

Undskyld. Mener f(t)=100*e^(-0,2)t

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2008 af mathon

for
f(t) = A*e^(-k*t)

gælder

T½ = ln(2)/k

Skriv et svar til: halveringskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.