Matematik

håndbold

29. januar 2008 af Pernille-2 (Slettet)
antag, at en håndbold vil miste 20 % af sin mekaniske energi, når den under en dribling rammer gulvet på banen.

med hvilken begyndelsesfart skal bolden slås lodret ned mod gulvet fra højden 1 m for igen at springe netop 1 m op, ?

er der nogen der kan hjælpe mig a lot :'D`?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Hvis bolden skal springe 1 meter op skal

Emek(slut)=Epot+0=m*g*h

Bolden mister 20% af den mekaniske energi, så bolden skal starte med

Emek(start)=Emek(slut)/0,8

Når vi så kender Emek(start) kan vi finde den fart bolden skal starte med ud fra:

Emek(start)=Epot+Ekin=m*g*h+½m*v^2

Isoler v i formlen, så får du svaret.

Svar #2
29. januar 2008 af Pernille-2 (Slettet)

vi kender altså ikke massen m ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Nej, men hvis du bare beholder den som en ubekendt, går den væk til sidst. Det burde den også gøre i den anden opgave jeg hjalp dig med.

Svar #4
29. januar 2008 af Pernille-2 (Slettet)

så jeg skal bare sige v=kvadt(9,82*1+o,5)=3,1
men det er jo ikke svaret, svaret skal give 2,2 :O?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Jeg får det rigtige resultat, så du har lavet nogle fejl.

Emek(start)=12,275m

Epot=9,82m

v=sqr((12,275m-9,82m)*2)/m=2,2

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

#5

Nederste linie skulle selvfølgelig have været

v=sqr((12,275m-9,82m)*2/m)=2,2

Skriv et svar til: håndbold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.