Matematik
det haster......
30. januar 2008 af
Mucahida (Slettet)
hey folkens,,
opgaven lyder for hvilke tal k har ligningen :
kx¨2+kx-1=0
netop en løsning..
jeg har forsøgt at regne den som en andengrdasligning men kan ikke få det til at gå op..
opgaven lyder for hvilke tal k har ligningen :
kx¨2+kx-1=0
netop en løsning..
jeg har forsøgt at regne den som en andengrdasligning men kan ikke få det til at gå op..
Svar #1
30. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Udnyt at der er netop en løsning når determinanten er lig 0.
Svar #2
30. januar 2008 af Mucahida (Slettet)
altså får jeg :
-b/2a
derfor :
-kx/2k er det så bare løsningen ..?
-b/2a
derfor :
-kx/2k er det så bare løsningen ..?
Svar #3
30. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Nej. Determinanten regnes som:
b^2 - 4ac
Du skal så udnytte at den er lig 0 når der kun er en løsning:
b^2 - 4ac = 0
Indsæt nu dine koefficienter (a=k,b=k,c=-1) og løs den med hensyn til k.
b^2 - 4ac
Du skal så udnytte at den er lig 0 når der kun er en løsning:
b^2 - 4ac = 0
Indsæt nu dine koefficienter (a=k,b=k,c=-1) og løs den med hensyn til k.
Skriv et svar til: det haster......
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
