Almen studieforberedelse (AT)

Robotter og kunstig intelligens

30. januar 2008 af ellebob (Slettet)
Hej

nu er det jo eksamenstid i At.
jeg har tænkt mig at skrive i samfundsfag og dansk om emnet: robotter og kunstig intelligens.
i dansk vil jeg lave en (kritisk) analyse af filmen I,Robot.
´men da jeg fik vejledning i samfundsfag, kunne mig og min vejleder ikke rigtig finde en ordentlig problemstilling, som kunne bruges. og slet ikke hvor de samfundsfaglige metoder kan bruges i et rimeligt omfang.
det er jo klart at det skal handle om hvordan robotterne vil indgå i samfundet i fremtiden. men hvordan skulle man angribe og vinkle det?
skulle det være noget med socialpsykologi?
så er der nogen der har lidt ideer??
på forhånd tak

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2008 af karamellen2 (Slettet)

Det ville måske være nemmere at skrive i dansk og biologi om det emne, idet du så i biologi måske kan undersøge om det overhoved er muligt at skabe total kunstig intelligens..

Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2008 af Rikke*Christine (Slettet)

Jeg sidder med PRÆCIS samme problem... idag har jeg dog siddet og undersøgt lidt med hensyn til Isaac Asimov som har skrevet rigtig mange science fiction bøger, bl.a. dem som I,Robot er baseret på. Det er vigtigt at gennemgå de tre love om AI, som Asimov kommer ind på og især den 0. lov som bliver "opfundet" i filmen.
Jeg håber lidt på at min samfundsfagslærer kan se hvad jeg vil med det når jeg skal til vejledning i dag :S

Svar #3
08. februar 2008 af ellebob (Slettet)

Ja det er lige det..
men så har min samf lærer foreslået mig at inddrage det økonomiske aspekt med hensyn til robotter: fx robotter som løsningen på mangel på arbejdskraft. altså en positiv vinkel. Det er det jeg har tænkt mig at skrive om.
hvilket materiale bruger du i samfundsfag?

Brugbart svar (1)

Svar #4
08. februar 2008 af Rikke*Christine (Slettet)

Jeg har tænkt mig selv at lave en spørgeskemaundersøgelse på mit eget gymnasium til at starte med, og så ellers bruge nogle artikler fra videnskabelige blade og evt. en smule teori om demokrati. For jeg har nemlig tænkt mig at vinkle den til at mennesker lægger ansvar og beslutninger over på maskiner - hvor meget kan man tillade sig det i forhold til om der stadig vil kunne være demokrati.
Men jeg giver dig ret i at det er svært lige umiddelbart at finde noget godt materiale... Men det skal nok blive meget godt selvom min lærer var mere end skeptisk i starten :P

Til gengæld synes jeg det er svært at finde nogle af de noveller som Asimov har skrevet, altså dem som filmen er baseret på... dem ville jeg godt have haft med.

Held og lykke med projektet og lad os lige snakkes ved hvis vi bliver i tvivl om noget eller har brug for hjælp til noget konkret?

Svar #5
18. februar 2008 af ellebob (Slettet)

ja det er netop det med materialet.
men jeg har fået fat i en novelle af Asimov der hedder bevis. måske den kan findes på nettet? den indeholder i hvert fald noget med de tre robotlove.
ja min lærer var også meget skeptisk, men tror der er styr på det nu.
nu skal jeg bare læse og analysere filmen og så ellers skrive.

Men ja, lad os snakke hvis der er problemer.

Brugbart svar (2)

Svar #6
25. februar 2008 af Jeppe Dahl (Slettet)

Hej!

Hmm, jeg sidder med det samme som jer i problemstillingen. Jeg skal lave en analyse om I Robot og kunstig intelligens. Men har I nogle gode råd? Det jeg skal fokusere på er i dansk det etiske perspektiv og i datalogi hvordan kunstig intelligens er mulig og hvilke former for intelligens der er.

Men har i fundet noget godt materiale om I Robot? Jeg har søgt på nettet og jeg synes det er svært at finde.

Jeppe

Brugbart svar (1)

Svar #7
26. februar 2008 af Rikke*Christine (Slettet)

jeg tror ikke der er så meget at finde om den på nettet... tror desværre du bliver nødt til at sætte dig ned og se filmen med dine danskkritiske briller på og selv finde ud af hvad du vil fokusere på i din analyse (det etiske aspekt du snakker om). Ellers står der en smule på wikipedia tror jeg, men det er jo langt fra nok til en grundig analyse...

/Rikke Christine

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. december 2011 af o1LilBeth (Slettet)

Nu ved jeg godt, det er nogle år siden, at dette indlæg blev skrevet.
Men til andre, hvis de læser dette:
Man kan i den situation med engelsk og samfundsfag som fag og filmen "I, Robot" bruge velfærdsteknologi som et primært led i samfundsfag.


Skriv et svar til: Robotter og kunstig intelligens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.