Matematik
2.gradsligning?
31. januar 2008 af
geschwin (Slettet)
Heej (:
Nogen som kan hjælpe mig?
Har fået afvide af min lærer at jeg skal stille denne her ligning op som en 2 gradsligning, men hvordan gør jeg det?
x^2+x^2=2+x^2
Nogen som kan hjælpe mig? Er helt i tvivl!!
På forhånd tak :D
Nogen som kan hjælpe mig?
Har fået afvide af min lærer at jeg skal stille denne her ligning op som en 2 gradsligning, men hvordan gør jeg det?
x^2+x^2=2+x^2
Nogen som kan hjælpe mig? Er helt i tvivl!!
På forhånd tak :D
Svar #1
31. januar 2008 af sigmund (Slettet)
Træk 2 og x^2 fra på begge sider:
x^2+x^2=2+x^2 <=> x^2+x^2-x^2-2=2+x^2-x^2-2 <=> x^2-2 = 0.
Nu har du så en andengradsligning på formen ax^2+bx+c=0, hvor koefficienterne i dit tilfælde er a=1, b=0 og c=-2.
x^2+x^2=2+x^2 <=> x^2+x^2-x^2-2=2+x^2-x^2-2 <=> x^2-2 = 0.
Nu har du så en andengradsligning på formen ax^2+bx+c=0, hvor koefficienterne i dit tilfælde er a=1, b=0 og c=-2.
Skriv et svar til: 2.gradsligning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
