Matematik
Vinkelret? Parallel? Eller noget andet?
31. januar 2008 af
Christinana (Slettet)
Hvordan finder jeg ud af om en linje l i rummet er parallel med en plan a i rummet?
Jeg har oplyst en ligning for planen a: 3x+4y-z-8=0.
Derudover kender jeg en parameterfremstilling for linjen l:
x = 2+4t
y = 3-t
z = 9t
Ud fra det kan jeg afvise at l og a er vinkelrette, fordi normalvektoren til a i så fald ville kunne omregne til (4,-1,9) ved at gange med en faktor k.
Men hvad med parallel?
Jeg har oplyst en ligning for planen a: 3x+4y-z-8=0.
Derudover kender jeg en parameterfremstilling for linjen l:
x = 2+4t
y = 3-t
z = 9t
Ud fra det kan jeg afvise at l og a er vinkelrette, fordi normalvektoren til a i så fald ville kunne omregne til (4,-1,9) ved at gange med en faktor k.
Men hvad med parallel?
Svar #1
31. januar 2008 af Euler (Slettet)
Du skal bare finde en linje, der er ortogonal på normalvektoren.
Svar #2
31. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Du skal udnytte at prikproduktet mellem 2 vektorer er 0, hvis de er ortogonale. Så undersøg hvad (4,-1,9)prik(3,4,-1) er. Hvis de er ortogonale, så er linjen parallel med planen.
Skriv et svar til: Vinkelret? Parallel? Eller noget andet?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
