Kemi

solve

02. februar 2008 af hahalol (Slettet)
hej . min lommeregner virker ikke. nogle der kan solve det her for mig ?

0,3255*((0,88+0,22-x)^2*(1,2-(1/2)x))-(0,55+x)^2=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2008 af Jelly (Slettet)

x=0,078151

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Løs den dog i hånden. :-)

x=0,078151

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Burde i øvrigt nok høre under matematik. (selvom det angiveligt er ligevægts beregning)

Svar #4
02. februar 2008 af hahalol (Slettet)

arg okay det ser ikk rigtig ud i forhold til mine andre tal, men hvis jeg sku finde x i den her ligning:

0,3255=( (0,55+x)^2 )/ ((0,88+0,22-x)^2*(1,2-1/2 x))

er det så rigtig det har jeg gjort i den første indlæg ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Det giver:
0.078151M

Skriv, hvad opgaven går ud på, så kan vi nok hjælpe mere :-)

Svar #6
02. februar 2008 af hahalol (Slettet)

her er opgaven:

Betragt ligevægten, 2SO2(g) + O2(g)(ligevægtstegn) 2SO3(g), som har indstillet sig i en beholder.
Ved en given temperatur, er der følgende stofmængder tilstede i en ligevægtsblanding:
n(SO2) = 0,88 mol, n(O2) = 1,2 mol og n(SO3) = 0,55 mol, V(beholder) = 1 L
Ligevægten bringes udad balance, ved at der tilføres 0,22 mol SO2(g) til beholderen.
• Beregn de tre reaktionsdeltageres stofmængde, når ligevægten har indstillet sig igen.

så har jeg beregnet ligevægtskonstanten til 0,3255:

K=[SO3]^2/([SO2]^2*[O2]) = 0,3255

og det her efter SO2 bliver øget med 0,22 mol:


0,3255=( (0,55+x)^2 )/ ((0,88+0,22-x)^2*(1,2-1/2 x))

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Så vidt jeg kan se, så passer det nu helt fint.

Derved bliver stofmængderne:
n(SO3)=0.55mol+0,078151mol=...

osv.

Skriv et svar til: solve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.