Matematik

cosinusrelation

03. februar 2008 af Ronny03 (Slettet)
Hej !

Jeg er ved at gennemgå bevis for cosinusrelation, og kan ikke se hvordan cos(180-A) = -cos(A).

Jeg har set på enhedscirklen, og kan stadig ikke rigtig gennemskue det.

Nogle som kan give et clue/hint?
På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2008 af mathon

har du husket, at cos aflæses på 1.aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2008 af mathon

benyt evt.

cos(u-v) = cos(u)*cos(v)+sin(u)*sin(v)

i det konkrete tilfælde:
cos(180°-A) = cos(180°)*cos(A)+sin(180°)*sin(v) =

-1*cos(A)+0*sin(A)= -cos(A)

Skriv et svar til: cosinusrelation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.