Matematik
potensregler
04. februar 2008 af
Lisa02 (Slettet)
Hvordan skal man gribe følgende opgave an:
((3^2)^7)/(9^7)
Hvad skal man gøre først? Og såfremt, hvilken af de 5 potensregler skal/kan man bruge?
((3^2)^7)/(9^7)
Hvad skal man gøre først? Og såfremt, hvilken af de 5 potensregler skal/kan man bruge?
Svar #1
04. februar 2008 af Isomorphician
Her ville det nok være en idé at regne 3^2 = 9 ud først.
Generelt gælder at:
(x^y)^z = x^(y*z)
Generelt gælder at:
(x^y)^z = x^(y*z)
Svar #2
04. februar 2008 af dnadan (Slettet)
Se potensregnereglerne på følgende:
http://peecee.dk/upload/view/95422
http://peecee.dk/upload/view/95422
Svar #3
04. februar 2008 af noveau (Slettet)
eller brug: ((3^2)^7)/(9^7) <=> (3^(2*7) / 9^7 <=> 3^14 / ((3^2)^7) <=> 3^14 / 3^14 = 1
tror det kan gøres sådan :)
tror det kan gøres sådan :)
Skriv et svar til: potensregler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
