Matematik
Væksthastighed
04. februar 2008 af
Miss La Di Da (Slettet)
Opgave:
Antallet N(t) (målt i tusinde) af individer i en fiskebestand antages at vokse logistisk som funktion af tiden t (målt i år), således at
N'=N(1,00-0,00467N)
Populationens størrelse til tiden 1 år er 13
a) Bestem væksthastigheden til tiden 1 år.
Så skal jeg vel bestemme funktionen til denne først, men hvordan gør jeg det?
Antallet N(t) (målt i tusinde) af individer i en fiskebestand antages at vokse logistisk som funktion af tiden t (målt i år), således at
N'=N(1,00-0,00467N)
Populationens størrelse til tiden 1 år er 13
a) Bestem væksthastigheden til tiden 1 år.
Så skal jeg vel bestemme funktionen til denne først, men hvordan gør jeg det?
Svar #1
04. februar 2008 af peter lind
Du behøver ikke at løse differentialligningen. Du skal blot sætte N=13 på højre side af ligningen.
Skriv et svar til: Væksthastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
