Matematik
Andengradslining
05. februar 2008 af
Drægert (Slettet)
Jeg har fået en opgave om at udregne skæringspunkter mellem disse grafer
f(x) = x^2-4x+3 og g(x) = -x+2
Som andengradslining ville den så hedde:
x^2-3x+1 = 0
Diskriminant = 5
Min udregning:
x^2-3x = -1
x^2 = (1/3)
x = 0,57735
MEN
0,57735^2-4*0,57735+3 = 1,023932
-0,57735+2 = 1,42265
Hvad gør jeg??
f(x) = x^2-4x+3 og g(x) = -x+2
Som andengradslining ville den så hedde:
x^2-3x+1 = 0
Diskriminant = 5
Min udregning:
x^2-3x = -1
x^2 = (1/3)
x = 0,57735
MEN
0,57735^2-4*0,57735+3 = 1,023932
-0,57735+2 = 1,42265
Hvad gør jeg??
Svar #1
05. februar 2008 af Isomorphician
brug din formel for udregning af x:
x = (-b (+/-) kvrod(d))/2a
x = (-b (+/-) kvrod(d))/2a
Skriv et svar til: Andengradslining
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
