Matematik
Tangenthældning!
06. februar 2008 af
CheckItOut (Slettet)
Hej
Jeg fatter virkelig ikke matematik, så lidt noget lort jeg har valgt en linje med det :( Men det er for sent at skifte nu.
Når men jeg har et par spørgsmål, da jeg sidder med en aflevering, og har lidt svært ved at komme i kontakt med min lærer.
Så, hvad vil det sige at tangenthældningen er 3??? Da jeg skal finde koordinaterne, til det punkt hvor tangenthældningen er 3.
f(x)=3x^2-1
Jeg fatter virkelig ikke matematik, så lidt noget lort jeg har valgt en linje med det :( Men det er for sent at skifte nu.
Når men jeg har et par spørgsmål, da jeg sidder med en aflevering, og har lidt svært ved at komme i kontakt med min lærer.
Så, hvad vil det sige at tangenthældningen er 3??? Da jeg skal finde koordinaterne, til det punkt hvor tangenthældningen er 3.
f(x)=3x^2-1
Svar #1
06. februar 2008 af dnadan (Slettet)
1) Find f'(x) (som er hældningen for f i x)
2) Løs ligningen f'(x)=3(thi du skal finde den x-værdi, hvor hældningen netop er 3)
3) Indsæt den fundne x-værdi i f(x), hvormed du nu har koordinatsættet til det søgte punkt.
2) Løs ligningen f'(x)=3(thi du skal finde den x-værdi, hvor hældningen netop er 3)
3) Indsæt den fundne x-værdi i f(x), hvormed du nu har koordinatsættet til det søgte punkt.
Skriv et svar til: Tangenthældning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
