Matematik
førstegradsligning
07. februar 2008 af
seriøs (Slettet)
1 – 3x / 4 = 4 - 2x
Jeg er itvivl ...
1 – 3x / 4 · – 3x = 4 – 2x · – 3x
0,25 = 4 + 6x <=>
0,25 – 4 = 4 + 6x – 4 <=>
- 3,75 = 6x <=> - 0,625 = x
Kontrol: 1 – 3 · -0,625 / 4 = 4 – 2 · -0,625 = ???
1 – 3x / 4 = 4 - 2x
Jeg er itvivl ...
1 – 3x / 4 · – 3x = 4 – 2x · – 3x
0,25 = 4 + 6x <=>
0,25 – 4 = 4 + 6x – 4 <=>
- 3,75 = 6x <=> - 0,625 = x
Kontrol: 1 – 3 · -0,625 / 4 = 4 – 2 · -0,625 = ???
Svar #1
07. februar 2008 af 150972 (Slettet)
mener du:
(1-3x)/4 = 4-2x
Brug brøker lad være med at skrive 0,625!
(1-3x)/4 = 4-2x
Brug brøker lad være med at skrive 0,625!
Svar #2
07. februar 2008 af haija2007 (Slettet)
Jeg er enig med brugeren 150972; lad være med at skrive decimaler :)
Ja det er også svært at se hvor parantesen skal være henne, derfor giver jeg 2 løsninger.
1. Uden parantes
1 - 3x/4 = 4 - 2x <=> (gang igennem med 4)
4 - 3x = 16 - 8x <=> (+8x på begge sider)
4 + 5x = 16 <=> (-4 på begge sider)
5x = 12 <=> (divider igennem med 5)
x= 12/5
2. Med parantes
(1 - 3x)/4 = 4 - 2x <=> (gang igennem med 4)
1 - 3x = 16 - 8x <=> (+8x på begge sider)
1 + 5x = 16 <=> (-1 på begge sider)
5x = 15 <=> (divider igennem med 5)
x = 3
Ja det er også svært at se hvor parantesen skal være henne, derfor giver jeg 2 løsninger.
1. Uden parantes
1 - 3x/4 = 4 - 2x <=> (gang igennem med 4)
4 - 3x = 16 - 8x <=> (+8x på begge sider)
4 + 5x = 16 <=> (-4 på begge sider)
5x = 12 <=> (divider igennem med 5)
x= 12/5
2. Med parantes
(1 - 3x)/4 = 4 - 2x <=> (gang igennem med 4)
1 - 3x = 16 - 8x <=> (+8x på begge sider)
1 + 5x = 16 <=> (-1 på begge sider)
5x = 15 <=> (divider igennem med 5)
x = 3
Skriv et svar til: førstegradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
