Matematik

hvordan?

07. februar 2008 af DeutscherDäne (Slettet)
kvadratroden af [(x*y*sin(x*y)^2+(x*y*cos(x*y))^2] giver x*y. Men kan nogen vise udregning for udregning hvorfor dette er sandt?

Svar #1
07. februar 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

kvadratroden af [(x*y*sin(x*y))^2+(x*y*cos(x*y))^2]


jeg havde selvfølgelig glemt en parentes :)

Svar #2
07. februar 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

Jeg prøver igen, igen:

kvadratroden af [(x*y*sin(x*t))^2+(x*y*cos(x*t))^2]

Resultatet bliver stadig x*y

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2008 af allan_sim

#0.
Sæt (x*y)^2 uden for parentes:



Nu ved du noget om sin og cos (idiotformlen)....

Svar #4
07. februar 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

allan_sim, du er min helt :D

sin(v)^2 + cos(v)^2 = 1 ---> sin(xt)^2+cos(xt) = 1

Svar #5
07. februar 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

kvadratroden af [(x*y*sin(x*t))^2+(x*y*cos(x*t))^2]



kvadratroden af [(x*y)^2*sin(x*t)^2+(x*y)^2cos(x*t)^2]

(xy)^2 sættes udenfor parentes.

kvadratroden af [(x*y)^2(sin(x*t)^2+cos(x*t)^2)]

sin (...)^2+cos(...)^2 bytte ud med 1.

kvadratroden af [(x*y)^2*(1)] = x y



Skriv et svar til: hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.