Matematik

Recudér

09. februar 2008 af S.K. (Slettet)
Er der nogle der kan hjælpe mig med at reducere følgende udtryk?:

3(p+q)^2-6p(q-p)

Det ville virkelig være en stor hjælp:)

^2= opløftet i anden.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2008 af mathon

3(p+q)^2 = 3(p^2+2pq+q^2) = 3p^2+6pq+3q^2

gør selv opgaven færdig.....

Svar #2
09. februar 2008 af S.K. (Slettet)

Fatter ikke hvordan du får det? Kan du prøve at forklare hvad du gør?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2008 af badooo (Slettet)

Han ganger først parantesen (p+q)^2 ud og ganger bagefter 3 ind i den. Du mangler så at gange sidste parantes ud.

Svar #4
09. februar 2008 af S.K. (Slettet)

Nu kan jeg se det.. men hvordan ganger man (q-p) ud?

Svar #5
09. februar 2008 af S.K. (Slettet)

bliver 6p(q-p) ti 6p^2q ?

Svar #6
09. februar 2008 af S.K. (Slettet)

ti= til

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2008 af Mandelbrot (Slettet)

6p(q-p) = 6pq - 6p^2

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. februar 2008 af mathon

3p^2+6pq+3q^2 - (6pq-6p^2) =

3p^2 + 6pq + 3q^2 - 6pq + 6p^2 = 9p^2+3q^2


Skriv et svar til: Recudér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.