Matematik

Potensfunktion

12. februar 2008 af Nyx84 (Slettet)
Hvordan er det nu lige, at jeg løser denne?

500= 16,29 * x^1,97

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2008 af sigmund (Slettet)

Divider med 16.29 på begge sider: 500/16.29 = x^1.97. Opløft så i 1/1.97 på begge sider: (500/16.29)^(1/1.97) = (x^1.97)^(1/1.97) = x^(1.97/1.97) = x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2008 af mathon

...eller skrevet alment:

y = b*x^a

x^a = (y/b) og

x = (y/b)^(1/a)

Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.