Matematik

redegørelse af f' ..?

12. februar 2008 af skole-pigen (Slettet)
Opgaven går ud på noget med at fylde en vandbeholder op --> altså vandstanden stiger i forhold til tiden.
Funktionen lyder: f(x) = -x^3+30x^2

Jeg skal bestemme f’(4) og f’(10), hvilket jeg har gjort.. men så skal jeg redegøre for, hvad disse tal fortæller om påfyldningen.. Jeg er lidt lost her.. Jeg kan kun sige, at fordi, at vandstanden stiger i forhold til tiden er der tale om en funktion med væksthastighed, men det er jeg ikke engang sikker på..
Er der nogen, der kan hjælpe..


Og når ja, hvis det er nødvendigt for opgaven så er:
f’(4)=192
f’(10) = 300

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2008 af Lurch (Slettet)

Hvad er f? hvad er x?

Svar #2
12. februar 2008 af skole-pigen (Slettet)

f er den tid det tager at fylde en vandbeholder til en bestemt vandhøjde
x er vandhøjden i vandbeholderen

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2008 af mathon

...og i hvilke enheder?

Svar #4
12. februar 2008 af skole-pigen (Slettet)

f er i sekunder og x er i dm

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2008 af mathon

...og du har ikke fået byttet om på betydningen af x og f(x)?

Svar #6
12. februar 2008 af skole-pigen (Slettet)

Nej det har jeg ikke.. det er sådan det står i opgaven..

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. februar 2008 af mathon

f'(xo) = dy/dx = "antal sekunder pr. dm vandstandsstigning i højden xo"

Svar #8
12. februar 2008 af skole-pigen (Slettet)

O tak.. men det om det var en funktin med væksthatighed jeg fortalte var det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. februar 2008 af mathon

...jo men væksthastighed udtrykt som sek/dm

Svar #10
12. februar 2008 af skole-pigen (Slettet)

ok det forstår jeg godt nu så, tak!
hedder det så f'(4) = 192 - dette betyder 192 sek/dm vand eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. februar 2008 af mathon

f'(4) = "192 sek/dm i højden 4 dm"

Svar #12
12. februar 2008 af skole-pigen (Slettet)

ok nu forstår jeg 100 % tak for tålmodighed, hehe..

Skriv et svar til: redegørelse af f' ..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.