Matematik

Trigonometriske funktioner

14. februar 2008 af Sulli (Slettet)
Hej, er der nogen her som evt. kunne hjælpe mig med hjemmesider/opgaver her fra ang trigonometriske funktioner. Et eksempel fra en opgave jeg skal lave er.

Lad f(x) = tan(x+2/x). Bestem ved beregning en ligning for tangenten til grafen for f i punktet
P(pi/4,f(pi/4).

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe det an, så lidt hjælp kunne være dejligt.

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2008 af mathon

f'(x) = tan(x+2/x) =[1+(tan(x+2/x))^2]*(1-2/x^2)

f'(pi/4) = -2,32547

f(pi/4) = tan((pi/4)+2/(pi/4)) = 0,192615

tangentligning:
y-yo = f'(xo)(x-xo)

y-0,192615 = -2,32547(x-(pi/4))

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2008 af mathon

fejlskrivning:
f'(x) = tan(x+2/x) =[1+(tan(x+2/x))^2]*(1-2/x^2)

-->

f'(x) = (tan(x+2/x))' = [1+(tan(x+2/x))^2]*(1-2/x^2)

Svar #3
14. februar 2008 af Sulli (Slettet)

tusind tak :O, det var da lidt vildt du lige ville opgive en løsning, var det noget du kunne i hovedet bare sådan lige, eller??

Svar #4
14. februar 2008 af Sulli (Slettet)

hov..har set på opgaven at 2 skulle udskiftes med pi - kan jeg godt bare sætte pi ind på 2s plads så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2008 af mathon

efter udskiftning af 2 med pi:

f'(x) = (tan(x+pi/x))' = [1+(tan(x+pi/x))^2]*(1-pi/x^2)

f'(pi/4) = -769,226

f(pi/4) = -13,6726

tangentligning:
y-yo = f'(xo)(x-xo)

y-(-13,6726) = -769,226(x-(pi/4)) eller

y = -769,226x + 590,476

Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.