Almen studieforberedelse (AT)

samfundsfag og religion

15. februar 2008 af bayan (Slettet)
Hey jeg skal skrive om demokratiets fremtid i irak...


er der nogen som har en go bud, hvad man evt. kunne komme snak om

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2008 af Occulta (Slettet)

Hvilke tanker har du gjor dig omkring religions (og religionsfagets) rolle i forhold til et fremtidigt irakisk demokrati?

Brugbart svar (1)

Svar #2
18. februar 2008 af ponystar (Slettet)

Jeg har et par forslag til relevant litteratur:
"Islamisk Demokrati" af Astrid M. Hjortø & Christian Olufsen, 2004 (en analyse og viderudvikling af en demokratimodel baseret på islam - det såkaldte 'islamokrati', som du kan bruge i forhold til eventuelle former for demokrati i Irak. Endvidere opererer bogen med Robert Dahls demokrati teori, som er helt oplagt at bruge i forhold til samfundsfag)
"Nation, stat og religion i det moderne Mellemøsten" 2005 (en udemærket bog, som blandt andet behandler Irak)
"Muslimernes Religion - tro, praksis og sharia" af Jens Forman, 2006 (en lærebog, som behandler islam meget grundigt, og som også har et kapitel kaldet "Islamisk demokrati").

Hvis jeg var dig, ville jeg helt sikkert lægge min samfundsfagsdel som teorier om demokrati, fx Robert Dahl og islamokrati-modellen, som der arbejdes frem til i "Islamisk Demokrati" - altså stille et overordnet spørgsmål om islam overhovedet er forenligt med demokrati? Og herunder bruge Irak som case eksempel (jeg skriver selv om det samme, dog bare med Iran som eksempel). Derudover kunne du jo også snakke om Vestens indflydelse på et eventuelt demokrati i Irak (eventuelt komme ind på noget med den amerikanske "imperalisme" i Mellemøsten, hvis det er en sådan vinkel, du vil lægge på emnet).

Vil meget gerne høre, hvad du kommer fremt til, da jeg selv sidder og fumler med problemformuleringen lige nu.

Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2008 af ponystar (Slettet)

Jeg glemte lige en udemærket bog "Islam og Europa" af Ingmar Karlsson, godt nok fra 1994, men denne beskæftiger sig igen med hvorvidt islam er foreneligt med demokrati (herunder en fem sider om 'den vestlige verdens rolle for demokratisk udvikling' jf. hvad jeg skrev tidligere om vestens rolle ift. demokrati i MØ)

Skriv et svar til: samfundsfag og religion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.