Matematik
Differentialligninger
16. februar 2008 af
Klaraa (Slettet)
Hey folkens
Opgaven lyder bestem en lineær funktion, der er løsning til differentialligningen:
dy/dx=3x-2y
nogen der kan give en hånd?
Opgaven lyder bestem en lineær funktion, der er løsning til differentialligningen:
dy/dx=3x-2y
nogen der kan give en hånd?
Svar #1
16. februar 2008 af Danielras (Slettet)
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=472128
Svar #2
16. februar 2008 af ibibib (Slettet)
y=ax+b giver at dy/dx=a og dermed skal du bestemme a og b så ligningen
a=3x-2(ax+b)
er sand for alle x.
a=3x-2(ax+b)
er sand for alle x.
Svar #3
16. februar 2008 af mathon
a = 3x-2(ax+b) eller
a = 3x -2ax -2b,
hvis
(3x - 2ax) - 2b skal være en konstant a, kunne man forestille sig,
at
3x - 2ax = 0, voraf
3 = 2a
a = 3/2,
hvoraf
a = 3/2 = -2b
og
b = -(3/4)
hvilket efterprøves:
y = ax + b = (3/2)x-(3/4)
y' = (3/2)
3x-2y = 3x-2((3/2)x-(3/4)) = 3x-3x+2*(3/4) = (3/2)
y = (3/2)x-(3/4) er således en løsning
a = 3x -2ax -2b,
hvis
(3x - 2ax) - 2b skal være en konstant a, kunne man forestille sig,
at
3x - 2ax = 0, voraf
3 = 2a
a = 3/2,
hvoraf
a = 3/2 = -2b
og
b = -(3/4)
hvilket efterprøves:
y = ax + b = (3/2)x-(3/4)
y' = (3/2)
3x-2y = 3x-2((3/2)x-(3/4)) = 3x-3x+2*(3/4) = (3/2)
y = (3/2)x-(3/4) er således en løsning
Skriv et svar til: Differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
