Matematik
Forskrift for f
19. februar 2008 af
julemanden (Slettet)
Akut hjælp søges:)
En funktion f er løsning til differentialligningen
y'=2x+5-y
og linjen med ligningen y=1 er tangent til grafen for f
a) bestem en forskrift for f
En funktion f er løsning til differentialligningen
y'=2x+5-y
og linjen med ligningen y=1 er tangent til grafen for f
a) bestem en forskrift for f
Svar #1
20. februar 2008 af Vegeta (Slettet)
Hvis du ganger med e^x på begge sider og skriver ligningen på formen,
e^x $)
Men venstre siden er nu blot (e^xy)', så
' = (2x+5)e^x $)
Så burd det være let at finde den generelle løsning til din differentialligning herfra.
Dette er blot en generel metode til at løse 1. ordens lineær DL, af formen y' + f(x)y = g(x), du ganger igennem med e^(F(x)) hvor F(x) er en stamfunktion til f og fortsætter som ovenfor.
Men venstre siden er nu blot (e^xy)', så
Så burd det være let at finde den generelle løsning til din differentialligning herfra.
Dette er blot en generel metode til at løse 1. ordens lineær DL, af formen y' + f(x)y = g(x), du ganger igennem med e^(F(x)) hvor F(x) er en stamfunktion til f og fortsætter som ovenfor.
Skriv et svar til: Forskrift for f
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
