Matematik

isoler

19. februar 2008 af Niika (Slettet)
Hvordan isolerer jeg t:
0=-1/t^2

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Den har ingen løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2008 af peberdelfinen (Slettet)

Ganger med t^2 på begge sider og tager kvadratroden. Men ligningen har ingen reelle løsninger, så er du sikker på den er skrevet rigtig op?

Svar #3
19. februar 2008 af Niika (Slettet)

hmm.. ok ku heller ik finde en løsning.
altså jeg skal differentiere dette: x(t)=(1/t)*(1-t)
som jeg får til -1/t^2
også skal det sættes lig nul fordi jeg skal finde den lodrette tangent :)
er jeg galt på den?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2008 af peberdelfinen (Slettet)

Er du sikker på du skal finde den lodrette tangent? er du sikker på du ikke skal finde en lodret asymptote? Det ville umiddelbart give mere mening

Svar #5
19. februar 2008 af Niika (Slettet)

Ja, spørgsmålet er: bestem koordinaterne til det punkt, hvor der er lodret tangentvektor.

hvor x(t)=t^2+(1/t), jeg omskrev den bare til (1/t)*(1-t)

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Den omskrivning holder vidst ikke i retten. Hvis man differentierer x(t)=t^2+(1/t) fås:

x'(t) = 2t - 1/t^2

Svar #7
19. februar 2008 af Niika (Slettet)

okay.. dt er faktisk min lærer dr omskrev den haha.. men tak :)
Hvis jeg sætter den lig 0, hvordan isolerer jeg så t? mathcad får nogle underlige resultater?

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2008 af Danielras (Slettet)

2t - 1/t^2 = 0
2t = 1/t^2
2t^3 = 1
t^3 = (1/2)
t = (1/2)^(1/3)

Svar #9
19. februar 2008 af Niika (Slettet)

okay tak.. fik punktet til (6,0278;1,2247)
kan det passe? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Kender jo intet til opgaven, så det skal jeg ikke kunne sige.

Svar #11
19. februar 2008 af Niika (Slettet)

nåår ja :-)
Sorry. Men tusinde gange tak.

Skriv et svar til: isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.