Studiejob

Uni, studiejob, læsetid, fritid

21. februar 2008 af Zalam (Slettet)
Jeg har egentlig bestemt, hvlken udddanelse jeg vil have (Ha(Jur). Jeg har dog lidt spørgsmål, som dog nok er rimelig generelle for uni.

Hvor meget tid skal man regne med at bruge på studie, hvis man skal komme igennem? - Tænker ikke med 12 i snit, men komme godt i gennem studiet uden større problemer?
Jeg har snakket med bekendte på Ha(almen) studiet og det er meget meget forskelligt, hvad de siger, nogen siger de læser lidt før forlæsning, tager noter også læser de på de, som de ikke forstod også er det fint.
Andre siger de læser helt extremt meget og har nærmest ikke tid til noget andet.

Mit spørgsmål er så, hvad vil I mene man skal bruge af tid, sådan nogenlunde hvis man er en ganske almindelig begavet person - dvs ikke mensa medlem, eller dum som en dør.

Jeg spørg delvist fordi jeg tænker i hvor meget det er muligt at arbejde eller for mit vedkommende træne ved siden af studiet, da det er en absoult nødvendighed for mig for at kunne fungere og have det godt med mig selv, men studiet er selvfølgeli vigtigest.

Brugbart svar (3)

Svar #1
21. februar 2008 af Roman Garcia

Jeg læser jura, og jeg ved ikke helt om læsemægden er den samme som på HA (jur), og der kan også være markant forskel i sværhedsgraden af eksaminer. Dog vil jeg sige, at du skal tage dit studie som et fuldtidsarbejde. Det vil altså sige, at du bør afsætte omkring 37+ timer til det. I eksamensperiode skal du naturligvis afsætte betydeligt mere. Specielt det første år er det vigtigt, at man afsætter nok af tid, så man ikke bliver unødvendigt presset.
Med hensyn til træning, så kommer det naturligvis an på, hvor meget du træner. Det er selvfølgelig muligt at træne en del ved siden af studiet, da man jo egentlig "blot" har en måske 40-timers arbejdsuge i forbindelse med studiet.
Med hensyn til arbejde ved siden af studiet, så skla du være indstillet på, at det kan være svært at finde noget studierelevant arbejde de første par år, da man jo først skal tilegne sig nogle kompetencer, før man kan gøre brug af disse. Hvis du vil have et almindeligt fritidsarbejde for lidt ekstra penge, bør der også være tid til det, men det kan godt være lidt svært at finde tiden, hvis du også skal træne en del. Men man kan jo planlægge sig ud af mange problemer.

Svar #2
21. februar 2008 af Zalam (Slettet)

#1

Jeg træner relativt meget - 14-16 timer ugentligt. Men er villig til at droppe et fritidsjob for at kunne træne istedet.

Jeg ved det er et fuldtidsstudie og man skal regne end 40-50 timer, men vil i mene det er urealistik at få til at gå i hak med træning? - Pga jeg ikke går i byen sådan rigtigt vil jeg jo have mere tid i weekender.

Brugbart svar (3)

Svar #3
21. februar 2008 af Roman Garcia

Det kommer selvfølgelig også an på, hvornår du træner. Vil du træne 16 timer i ugedagene, så kan det godt være, at det bliver svært at følge med. Hvis du derimod har tager ca. halvdelen af din træning i weekenden, så er det da helt klart nemmere at få det hele til at hænge sammen. Jeg bruger selv en del tid på fodbold, og det har er gået fint. Dog er træningen også placeret fra kl 19. og frem. Her læser jeg alligevel ikke.

Generelt vil jeg sige, at det i høj grad er muligt at have enten træning eller studiejob på 16 timer. Det vigtigste er, at træningen eller studiejobbet kan tilpasse sig studiet.

Svar #4
21. februar 2008 af Zalam (Slettet)

Okay takker for svaret.

Umiddelbart tror jeg det muligt, - da en del af det ligger i tidsrummet 17-19, som jeg vil finde godt - gør jeg nu, så kan man lave skolearbejde indtil da, få et afbræk også læse igen når man kommer hjem. - Fungere udmærket for mig og har gjort hele mit gym forløb

Brugbart svar (3)

Svar #5
27. februar 2008 af OnlyMe07 (Slettet)

Held og lykke..

Brugbart svar (3)

Svar #6
24. marts 2008 af solo4 (Slettet)

Må jeg spørge hvor du skal læse henne? Er selv meget i tvivl om jeg vil læse på SDU eller CBS. Skal også læse HA(jur) med overbygning af Cand.Merc.Jur

Mvh

Simone

Brugbart svar (3)

Svar #7
26. april 2008 af emul0c

Hvis du stadig læser denne tråd:

Jeg går på HA-almen nu, og har slet ikke haft et problem med f.eks. fritid. Som tidligere nævnt har det jo også meget at gøre med hvor meget man læser. Jeg læste næsten alt i starten, men fandt hurtigt ud af, at det er marginalt mere man får ud af at læse det hele, da meget alligevel bliver nævnt til forlæsningerne. Da jeg kom til efterårsferien har jeg ikke læst siden - kun lige op til eksamener, prøver, opgaver osv. men ikke læst "lektier" i den forstand. Det er slet ikke umuligt at have et fritidsjob og/eller træne ved siden af.
Derudover hvis du er meget seriøs i din træning, så kan du jo tage din uddannelse på nedsat tid, det har vi en på mit hold der gør, da han spiller håndbold på eliteplan, så har han ikke nær så mange fag som os andre og bruger måske så bare et år ekstra på at tage bacheloren.

Pt. arbejder jeg 2 fulde dage ved siden af studiet, det er slet ikke noget problem, da man altid kan tage de "manglende" timer på andre hold andre dage - eller bare læse hjemme hvis man føler for det. Alle har hver deres teknik - men det er langt de færreste som læser alt, det er næsten umuligt, da man måske har 100 sider i det ene fag og 80 i det andet, plus en hjemmeopgave (ikke obligatorisk), alt sammen på engelsk - så kan man godt glemme at læse det hele, med mindre man vil låse sig inde i en bås i mange timer.
Som en af professorene sagde derude, at man må aldrig bruge mere end 1 time på at læse til hvert fag, eller 1½ time eller lign. Hellere skimte det igennem grundigt og lige læse op på det man ikke forstår - ellers kører man sig selv helt ned også. Hvis man skal nå at læse alt, så skal man måske i gennemsnit læse 2-4 timer til hvert fag pr. dag, det løber altså op i MANGE timers læsning om ugen, totalt unødvendigt hvis man ikke stræber efter at få 12 i snit. Hvilket er et ret offensivt mål at sætte sig :P

Brugbart svar (3)

Svar #8
18. marts 2010 af e-kos (Slettet)

 hej... jeg læser Ha almen og er i gang med min bachelor. siden 1. år har jeg haft et fuldtidsarbejde ved siden af...Hehhe...Så det er ikke noget problem.. 


Skriv et svar til: Uni, studiejob, læsetid, fritid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.