Matematik

Spinat.

21. februar 2008 af bjarkeh (Slettet)
Hvordan løser man dette? Ö

z = 20,3 + 61,4 * 0,884^t
.. hvor t er tiden.

Opgave b) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2008 af Musepigen (Slettet)

Hvad svarer z til??

Svar #2
21. februar 2008 af bjarkeh (Slettet)

z er vist vitaminindholdet.

For der står i den første opgave, jeg har løst:
Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften.

Svar #3
21. februar 2008 af bjarkeh (Slettet)

Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften:
z = 20,3 + 61,4 * 0,884^t
.. hvor t er tiden.

Opgave b) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15.

Det var hele opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv at skrive opgaven ordret ned, du mangler nemlig en forskrift for vitaminindholdet.

Svar #5
21. februar 2008 af bjarkeh (Slettet)

Jeg har lavet den ene opgave, men jeg sender bare det hele så:

Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften

y = 31,5*0,887^t

hvor t er tiden.

a) bestem t for y = 19 (den er løst!)

Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften

z = 20,3 + 61,4 * 0,884^t

hvor t er tiden.

Opgave a) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15.

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2008 af dnadan (Slettet)

b)
Løs føst ligningen:
15=31,5*0,887^t

Den fundne tid indsættes nu i z = 20,3 + 61,4 * 0,884^t, hvormed nitratindholdet er fundet.

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2008 af cob (Slettet)

Hvis det er opgave 3.002 så høre den sammen med opgaven ovenover..


Svar #8
21. februar 2008 af bjarkeh (Slettet)

#6
Jeg har fået tiden til 4,216.

Men hvordan vil du putte den ind i ligningen med nitratindholdet, og løse det?

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#8
Du har t, indsæt denne, hvormed du nu kan beregne z.

Svar #10
21. februar 2008 af bjarkeh (Slettet)

Så, hvad skal jeg skrive på min lommeregner?
solve(z = 20,3+61,4*0,884^4,216)?

Hvad skal jeg så overhovedet bruge vitaminindholdet 15 til?

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#10 Det brugte du til at finde tiden t, og i øvrigt er solve fuldstændig overflødigt, indsæt blot i forskriften og regn det ud!

Svar #12
21. februar 2008 af bjarkeh (Slettet)

Nåeh, så jeg skal slet ikke bruge førsteFØRSTE opgave til noget. Jeg sidder og tror, at jeg skal bruge nitratindholdet 19, som jeg regnede allerførst. Hahaha. Okay. Tak! :'D

Svar #13
21. februar 2008 af bjarkeh (Slettet)

Kan det godt passe, at nitratindholdet så er 48,93?

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. februar 2008 af dnadan (Slettet)

det ser korrekt ud.

Brugbart svar (0)

Svar #15
04. maj 2009 af Vukica (Slettet)

Hvordan har i regnet den anden opgave ud?
jeg har nemlig fået den samme opgave for, men jeg forstår ikke helt hvad i har gjort?


Brugbart svar (1)

Svar #16
13. november 2009 af Explosive (Slettet)

 #15 - og andre

Se svar 6:

Løs føst ligningen:
15=31,5*0,887^t
______________________

15/31,5 = 0,887^t
log(15/31,5) = t*log(0,887)

t = log(15/31,5)/log(0,887) = 6,19
___________________________

Den fundne tid indsættes nu i z = 20,3 + 61,4 * 0,884^t, hvormed nitratindholdet er fundet.

z= 20,3 + 61,4 * 0,884^6,19 = 48,92


Brugbart svar (0)

Svar #17
24. november 2010 af hulubuluz (Slettet)

HVORDAN LØSER JEG DEN FØRSTE OPGAVE????

19=31,5*0,887^t

skal t isoleres, og hvordan?


Skriv et svar til: Spinat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.