Matematik

Søkøer.

21. februar 2008 af Anything (Slettet)
Da denne opgave er svær at skrive i et indlæg herinde, har jeg skrevet den ned i nedenstående dokument. Jeg har fået a = 0,1177935 og b = 1,836702. Jeg har brug for hjælp til opgaven, og derfor ved jeg heller ikke, om a og b-værdierne er rigtige.

Håber I vil hjælpe. På forhånd tak!


http://peecee.dk/upload/view/99210

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv at tjekke om det er rigtigt ved at indsætte nogle punkter i forskriften, på denne måde kan du se, om det er korrekt eller ej.

Svar #2
21. februar 2008 af Anything (Slettet)

Jamen, hvor får jeg punkter fra?

Svar #3
21. februar 2008 af Anything (Slettet)

Hov, ja. Men den siger desværre at den er falsk!

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#2
fra tabellen...
(ellers må du stole på, at du har valgt den rigtige regression, i øvrigt er det powerregression eller potensielregression)

Svar #5
21. februar 2008 af Anything (Slettet)

Jeg har brugt powerregression!
Men den bliver ved med at sige, at den er falsk? Hm.

Svar #6
21. februar 2008 af Anything (Slettet)

.. Ja, jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg skal finde a og b-værdien anderledes?

Svar #7
21. februar 2008 af Anything (Slettet)

Seriøst, hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Hvad mener du med at den er falsk?

Jeg får samme resultat med regression:

f(x) = 1.8367302*x^0.11779351

R²=0.980482945635389736

Svar #9
21. februar 2008 af Anything (Slettet)

Jamen, så når man sætte den ind i funktionen f, og bruger de forskellige tal, er den falsk? Hm.

Svar #10
21. februar 2008 af Anything (Slettet)

Ved du evt. hvordan man løser de andre opgaver så?
Altså med at finde en forskrift, og så opgave b?
Jeg forstår det nemlig overhovedet ikke. Ö

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. februar 2008 af Danielras (Slettet)

"Jamen, så når man sætte den ind i funktionen f, og bruger de forskellige tal, er den falsk? Hm."

Det du finder er jo en tilnærmelse til en potensfunktion baseret på de givne punkter, så når du indsætter et x fra tabellen får du ikke præcis y-værdien fra tabellen.

b)

1. Indsæt x=8 i funktionsudtrykket.
2. Indsæt f(x)=2.25 i funktionsudtrykket.

Svar #12
21. februar 2008 af Anything (Slettet)

Jamen, hvordan er du kommet frem til 8?
Hvor finder du de punkter henne?

Svar #13
21. februar 2008 af Anything (Slettet)

.. Og 2,25? De står jo ikke i tabellen?

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. februar 2008 af Danielras (Slettet)

b) bestem ved hjælp af f længden af en søko, der er 8 år gammel, og bestem alderen på en søko, som har en længde på 2,25 meter.

Vi TILNÆRMER en potensfunktions udfra tabellen. Når det er gjort er vi færdige med den tabel. Nu bruger vi den tilnærmede potensfunktion til at lave beregninger for værdier som IKKE fremgår af tabellen. Det er hele ideen bag at finde et funktionsudtryk for den.

Svar #15
21. februar 2008 af Anything (Slettet)

Jamen, jeg skal jo først lave en funktion for f? Har vi gjort det, eller?

Brugbart svar (0)

Svar #16
21. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Det har du gjort ved at finde a og b i potensfunktionen. Se også #8.

Svar #17
21. februar 2008 af Anything (Slettet)

b) bestem ved hjælp af f længden af en søko, der er 8 år gammel, og bestem alderen på en søko, som har en længde på 2,25 meter.

1. Indsæt x=8 i funktionsudtrykket.
Så får jeg en søko så 8år's længde til at være:
f(x)=1,836730165 * 8^0.1177935092 = 2,35 meter.
2. Indsæt f(x)=2.25 i funktionsudtrykket.
2,25=1,836730165 * x^0.1177935092 = 5,6 år.

.. korrekt? :)

Brugbart svar (0)

Svar #18
21. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Ja, det er rigtigt.

Svar #19
21. februar 2008 af Anything (Slettet)

#18 tusind tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #20
27. maj 2008 af Duffy

#0:

Opgave 7 skal rettelig være

a) 7x + y + 2z + 2 = 0

b) 9.27°

(Ja, ja, så ved jeg godt at der på forhånd er taget alle mulige forbehold for indtastningsfejl og hvad ved jeg. Men ret skal være ret).

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.