Matematik

fm(x)

24. februar 2008 af royal-chika (Slettet)
Vi kan da ikke finde monotoniforholdene ttil denne funktion

f'(x) = x^2 - 12x

via diskriminanten vel ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2008 af Da-ted (Slettet)

Jo? Du løser vel bare f´(x) = 0. Så finder du max/min for f(x)

Svar #2
24. februar 2008 af royal-chika (Slettet)

jamen er det en 2.gradsligning?

for hvad er så a,b og c ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2008 af Da-ted (Slettet)

Det er en andengradsligning ja. Du skal jo finde x^2 - 12x = 0...
a står foran x^2, b står foran x og c er den sidste konstant (c=0 i det her tilfælde)

Svar #4
24. februar 2008 af royal-chika (Slettet)

men der står intet foran x^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2008 af Sentinox (Slettet)

Således er a=1, b=12 og c=0

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2008 af Sentinox (Slettet)

Rettelse: b=-12

Svar #7
24. februar 2008 af royal-chika (Slettet)

godt nok (: det os det jeg har fundet frem til.

d giver bare noget forskelligt alt efter hvordan det tastet ind på lommeregner..

Svar #8
24. februar 2008 af royal-chika (Slettet)

men da der ganges ned 0 må det jo bare være -144?

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#7 Det er ikke nødvendigt at bruge den lange formel, brug nulreglen, det er den hurtigste vej til målet :-)
0= x^2-12x
<=>
0=x(x-12)

dvs. enten er x=0 eller x-12=0 <=> x=12

Skriv et svar til: fm(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.