Matematik

hjælp til Definitionsmængden

26. februar 2008 af kim19 (Slettet)
Hvordan angiver jeg Definitionsmængden til disse 2.

2x-1+x^2

og

-x^2+2x+7


håber en kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad er den størst mulige definitionsmængde til funkionerne:
f(x)=2x-1+x^2
og
g(x)=-x^2+2x+7

Overvej her, er der nogle ulovlige x-værdier, hvis ikke er Dm(f) og Dm(g) = R

Svar #2
26. februar 2008 af kim19 (Slettet)

der er vel ikke nogle ulovlige x-værdier hvis x=0 i f(x) bliver det negativt er i tvivl om det må blive det ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#2 Naturligvis må funktionsværdien give noget negativt.

Men korrekt, Dm(f)=Dm(g)=R

Svar #4
26. februar 2008 af kim19 (Slettet)

Tak. kan du hjælpe mig med de her to, jeg ikke ved hvornår jeg skal løse.

(2x+3)(x^2-4)

kna ikke huske hvordan det er når man ganger 2x * x^2 som man skal her ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2008 af dnadan (Slettet)

hvad er dét, du skal?

Svar #6
26. februar 2008 af kim19 (Slettet)

jeg skal bare reducere (2x+3)(x^2-4)

hvornår gør jeg det.

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Gang ind i parentesen, og reducer mest muligt.

Svar #8
26. februar 2008 af kim19 (Slettet)

kan ikke huske hvordan man gør når man ganger 2x med x^2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. februar 2008 af dnadan (Slettet)

hvorledes ganges x med x^2?
Det er på samme måde det regnes på.

Svar #10
26. februar 2008 af kim19 (Slettet)

nåå så må det bare blive 2x^2 ik ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. februar 2008 af dnadan (Slettet)

ikke korrekt.

x*x^2=x^3

hvad mon 2x*x^2 så er?:)

Svar #12
26. februar 2008 af kim19 (Slettet)

x^4 ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. februar 2008 af dnadan (Slettet)

2x^3

Svar #14
26. februar 2008 af kim19 (Slettet)

2x * x^2 er = 2x^3 ? hmmm

Svar #15
26. februar 2008 af kim19 (Slettet)

jeg forstår ikke hvorfor det bliver det ?

Brugbart svar (0)

Svar #16
27. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#15
Prøv at tage et kig på dine potensregneregler så:
a^m*a^n = a^(m+n)

her er det:
2*x^1*x^2=2*x^(1+2)=2*x^3

Skriv et svar til: hjælp til Definitionsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.