Historie

24 eller 3 timers eksamen

26. februar 2008 af blackduck (Slettet)
På STX er der to mulige prøveformer i historie. En prøve med 24 timers forberedelse, hvor man altså tager hjem med sin tekst om må bruge alle tænkelige hjælpemidler.

Der er også en prøve med 3 timers forberedelse, hvor man må bruge alt, men ikke må kommunikere med omverdenen.

Begge typer af eksamen resulterer i en 30-minutters prøve, med et oplæg på cirka 10 minutter.

Vi havde en større diskussion om det på mit hold, vor vores historielærere meget gerne ville have os til at vælge 3 timers prøven. Der var dog overværende flertal for 24 timers prøven. Personligt mener jeg, at 24 timers prøven hjælper de svagere elever og de elever, der er gode til historie men ikke nødvendigvis de mest flittige til at tage notater. På den måde bliver 24 timers prøven i mine øjne mere en prøve i de faglige kundskaber i faget, og ikke så meget en undersøgelse af hvor mange gamle ark, bøger og noter man kan støve op.

Men hvad mener i?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2008 af hackerjohn (Slettet)

jeg vil mene at en 24 timers vil være meget hård for din krop.. du vil ikke kunne lave andet overhoved hele dagen.. du vil garanteret ikke fået sovet særligt meget, eller også bliver det en meget urolig søvn..

Svar #2
26. februar 2008 af blackduck (Slettet)

#1

Okay, sådan havde jeg ikke set på det. Men tror du ikke at lige så mange elever vil være voldsomt nervøse ved at skulle sidde 3 timer uden at kunne søge information noget sted? Jeg ved at andre end mig kan føle en hvis ro ved, at man har 24 timer og det dermed bliver nærmest ligegyldigt hvilken tekst man trækker osv.
Men det er da helt klart et godt argument for 3 timers prøven. Det optimale må vel næsten være en slagt valgfrihed eleverne imellem, selvom det selvfølgelig ikke lader sig gøre i praksis :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2008 af Epimetheus (Slettet)

jeg vil faktisk mene at 24-timers prøven kan have en social slagside, da folk med "dygtige forældre" eller gode netværk kan have en fordel. På den anden side bliver 3-timers prøven mere overhørende, og mindre metodisk hvilket jeg ikke bryder mig om. Men jeg er klart tilhænger af 24-timers versionen - eksaminator og censor må så bare sørge for at spørge ud så eksaminanden ikke kan have lært det hele udenad hjemmefra :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. februar 2008 af hiat (Slettet)

Jeg foretrækker også 24-timerseksamen. Sidste år har jeg oppe i tysk til samme eksamensform, og det fungerede for mit vedkommende fint. Jeg følte mig ikke så stresset, men bare vældig foreberedt. Pga. dårlig eksamensplanlægning havde jeg to dage til at læse op på tysk, men jeg havde en svære eksamen tre dage efter tysk, som jeg hellere ville læse op på. Så jeg fik ikke rigtig læst op, men tænkte, at eksamensformen ville give mig nok tid. Og det gjorde den. Sammen med internettet :)
Jeg synes faktisk, at eksamen sidste år var for let. Jeg brugte al den hjælp, jeg kunne finde. Bl.a. fik jeg en tysker til at rette min tekst over internettet. Det er jo ikke snyd, men det er uretfærdigt for de elever, der ikke tænker på den slags (man kan så sige, at det er deres egen skyld. Man har jo alle ressourcer til rådighed). Der er sikkert forskel på sværhedsgraden i de to eksamensformer, man skal nok lave mere i de 24 timer, men proportionelt set er det nok ikke 7-8 gange så meget, men snarere 2-3 så meget kildemateriale.

Jeg forstår heller ikke problemet med "ja, men din far er en professor, som kan hjælpe dig, så det er jo snyd." Alle har jo internettet til rådighed, og det er som regel bedre end forældre, fordi deres fagområde begrænser sig til 1-2 ting, mens internettet er... uden grænser. Det handler bare om at spørge det rette sted (ikke Studieportalen, hvor man rent faktisk skal lave noget, før man får noget igen. Jeg brugte et tysk forum for sproginteresserede og fortalte en mindre hvid løgn, og de gode folk var straks villige til at hjælpe).

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2008 af redbarnet (Slettet)

Jeg tror en tre.timers ville være uudholdelig!! Tænk at skulle sidde i et rum i tre timer, uden kontakt til nogen eller noget? Sidste år var jeg oppe i old, og vi havde en times forberedelse, jeg drak masser af vand, for det var varmt. Dette resulterede da blot i, at jeg sad halvdelen af tiden i forberedelsesrummet og ikke kunne koncentrere mig, fordi jeg skulle tisse!! det var i hvert fald træls.

Svar #6
01. marts 2008 af blackduck (Slettet)

Gode inputs.

Kan forresten sige, at jeg har fundet ud af, at 24 timers eksamen vist slet ikke handler så meget om bedømmelsen. Indførelsen skyldes noget så banalt som, at en prøve med 3 timers forberedelse optager en frygtelig masse tid og plads i skolens eksamensplan. En prøve med 24 timers forberedelse kræver ét lokale, og en censor i to dage. Lidt kynisk.

Skriv et svar til: 24 eller 3 timers eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.