Matematik
Haster
26. februar 2008 af
ann3sofie (Slettet)
Hej (: Jeg har siddet hele dagen og prøvet at differentiere dette stykke.
x / ((x^2)+3)
Kan det passe at det skal være noget med kvadratrod? eller ? :s
x / ((x^2)+3)
Kan det passe at det skal være noget med kvadratrod? eller ? :s
Svar #2
26. februar 2008 af MatJakob (Slettet)
Med brøkreglen får du
(x)'*(x^2+3) - x*(x^2+3)'
------------------------- =
(x^2+3)^2
1*(x^2+3) - x*2x
---------------- =
(x^2+3)^2
-x^2+3
----------
(x^2+3)^2
(x)'*(x^2+3) - x*(x^2+3)'
------------------------- =
(x^2+3)^2
1*(x^2+3) - x*2x
---------------- =
(x^2+3)^2
-x^2+3
----------
(x^2+3)^2
Svar #4
26. februar 2008 af ann3sofie (Slettet)
til svar#2,
Kan du ikke skrive kort, hvad du gør fra trin til trin?
Kan du ikke skrive kort, hvad du gør fra trin til trin?
Svar #5
26. februar 2008 af MatJakob (Slettet)
Brøkreglen siger:
f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x)
(f/g)'(x) = ----------------------
(g(x))^2
(Håber det kommer til at stå nogenlunde ordentligt, men det forestiller altså en brøk med en tæller og en nævner)
f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x)
(f/g)'(x) = ----------------------
(g(x))^2
(Håber det kommer til at stå nogenlunde ordentligt, men det forestiller altså en brøk med en tæller og en nævner)
Skriv et svar til: Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
