Matematik

Parameterfremstilling

27. februar 2008 af skumbanan88 (Slettet)
Jeg skal bestemme en paramterfremstilling for en linje der går gennem (2,-3) og (-7,9).

Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2008 af mathon

A(2,-3)og B(-7,9)
retningsvektor_r [2,-3]-[-7,9] = [9,-12]

et vilårligt punkt på linjen kaldes P(x,y) og
der gælder

vektor_OP = vektor_OA + t*vektor_r

[x,y] = [2,-3] + t*[9,-12] eller

x = 2+9t
y = -3-12t

Svar #2
28. februar 2008 af skumbanan88 (Slettet)

tusind tak.

Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.