Matematik
integraler, partial-brøker!!
27. februar 2008 af
tøsenvb (Slettet)
S = integral tegn
S (x-3)/(x^2 - 3x + 2) dx
ved ikke hvordan jeg skal vælge som f og g.. ved ikke rigtig hvordan man renger sådan en opg. ud.. nogen der kan finde ud af det?
S (x-3)/(x^2 - 3x + 2) dx
ved ikke hvordan jeg skal vælge som f og g.. ved ikke rigtig hvordan man renger sådan en opg. ud.. nogen der kan finde ud af det?
Svar #2
27. februar 2008 af mathon
integranden kan omskrives:
(x-3)/[(x-2)(x-1)] = -(1/(x-2) + 2/(x-1)
(x-3)/[(x-2)(x-1)] = -(1/(x-2) + 2/(x-1)
Svar #3
27. februar 2008 af mathon
S (x-3)/(x^2 - 3x + 2) dx =
S (-(1/(x-2) + 2/(x-1))dx = -S(1/(x-2)d(x-2) + S (2/(x-1))d(x-1)
S (-(1/(x-2) + 2/(x-1))dx = -S(1/(x-2)d(x-2) + S (2/(x-1))d(x-1)
Svar #4
27. februar 2008 af momentum (Slettet)
x-3/(x^2-3x+2) = A/(x-2) + B/(x-1).
Bestem A og B:
A(x-1) + B(x-2) = x-3
x(A+B) - A - 2B = x - 3
1) A + B = 1 <==> B = 1 - A
2) -(A + 2B) = -3 <==> A + 2B = 3
3) A + 2(1 - A) = -A + 2 = 3 <==> A = -1
4) B = 1 - A = 1 - (-1) = 2
x-3/(x^2-3x+2) = -1/(x-2) + 2/(x-1)
Bestem A og B:
A(x-1) + B(x-2) = x-3
x(A+B) - A - 2B = x - 3
1) A + B = 1 <==> B = 1 - A
2) -(A + 2B) = -3 <==> A + 2B = 3
3) A + 2(1 - A) = -A + 2 = 3 <==> A = -1
4) B = 1 - A = 1 - (-1) = 2
x-3/(x^2-3x+2) = -1/(x-2) + 2/(x-1)
Skriv et svar til: integraler, partial-brøker!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
