Matematik

Cosinusrelationerne

28. februar 2008 af Frederikke90 (Slettet)

Cos (A) = 0.68

For at finde vinkel A, bruger vi cosinusinvers:

Cos^-1(0.68) = 47,16 grader.


Mit spørgsmål er:

Hvad er det helt præcist, jeg har fundet ved cos(A)=0.68
??

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2008 af Nørden12345 (Slettet)

det er lettere at forklare hvis du tegner enhedscirklen..

Gør det og tegn et punkt på cirkelperiferien som medfører at vinklen bliver ca. 47 grader. Hvis du tegner en ret linje fra punktet på cirke.p ned på x aksen, så vil længden på x aksen være ca. 0,68.(enhedscirklen har radius 1) dvs. cosinus til vinklen vil være 0,68. Desuden kan du også finde sinus til vinklen ved at tegne en linje fra punktet og til y-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2008 af mathon

f(x) = a er "funktionen af x" og IKKE selve x
for at få x benyttes omvendtfunktionen
f^-1(a) = x

Cos (A) = 0.68 er "cos-funktionen af A" og IKKE selve A
for at få A benyttes omvendtfunktionen
cos^-1(0.68) = A

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2008 af sigmund (Slettet)

Hvad det præcist er? Well, indenfor en ramme har vi defineret mange matematiske funktioner, tænk logaritme, eksponentialfunktion, trigonometrisk funktion bl.a. Cosinus er en af de trigonometriske funktioner. Geometrisk defineres denne ud fra enhedscirkelen (en cirkel med centrum i (0,0) og radius 1), sådan som du helt sikkert også har fået det forklaret. I enhedscirkelen tegner vi en linje fra centrum til et punkt på cirkelperiferien. Denne linje har vinkelen 47.16 grader til x-aksen. Cosinus til vinkelen 47.16 grader kan så aflæses på x-aksen, ved at du afsætter et punkt lodret under det beskrevne punkt på cirkelperiferien.

Dette er helt sikkert den forklaring, du har fået før. Hvad mere du ønsker at vide, ved jeg ikke. Hvis du accepterer, at cosinus er en matematisk funktion, der er defineret på en bestemt måde, som forsøgt skitseret ovenfor, har du svar på dit spørgsmål.

Svar #4
28. februar 2008 af Frederikke90 (Slettet)

#2
Så hvis jeg skriver:

"Jeg har nu fundet cosinus-funktionen af A"

For at finde vinklen A, skal jeg bruge cosinusinvers.. blablabla?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2008 af sigmund (Slettet)

#4,

Du skal sige, at du har fundet værdien for cosinus-funktionen til vinkelen A. For at finde vinkelen A, skal du så bruge den inverse cosinus-funktion, der netop giver dig vinkelen som funktion af "cosinus-værdien". Der gælder, at cos^(-1)(cos(A)) = A. Giver dette mening?

Svar #6
28. februar 2008 af Frederikke90 (Slettet)

Jamen alt det med enhedscirklen osv er jeg med på.

Ville egentlig bare høre hvad det var, jeg sku kalde det :D

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2008 af sigmund (Slettet)

#6,

Godt, har du så fået svar på dit spørgsmål?

Skriv et svar til: Cosinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.