Matematik
optimeringsopgave..!
28. februar 2008 af
abk_buch (Slettet)
Hej.. Denne her opgave kokser helt for mig, nogen der gider bruger 5 min..?
0(x) = 0,04x^3-0,5x^2+2,35x+7,5 omkostninger
p(x) = 8-0,4x pris
F(x) = p(x)*x-O(x) fortjeneste
For alle gælder at 1<x<15
Bestem en forskrift for F(x) og benyt modellen til at bestemme størrelsen af den produktion pr. uge, der giver størst fortjeneste..
Så hvad jeg har gjort:
Foreskriften må være = -0,04x^3+0,1x^2+5,65x-7,5
hvilket min lærer i øvrigt også har bekræftet
for at finde den størst mulige produktion..
1) diff. F(x) = -0,12x¨2+0,2x+5,65
2) nulpunkter F'(x)=0 <-> x = -6,07 el. 7,74
da x kun er defineret for 1<x<15 må x være 7,74
3) globale max må således være 7,74
4) f(-0,04*7,74^3+0,1*7,74^2+5,65*7,74-7,5) = 23.67
Konklusion: Det kan jo ikke passe, da F(x) skulle være mellem 1 og 15 !!
Anyone ???
0(x) = 0,04x^3-0,5x^2+2,35x+7,5 omkostninger
p(x) = 8-0,4x pris
F(x) = p(x)*x-O(x) fortjeneste
For alle gælder at 1<x<15
Bestem en forskrift for F(x) og benyt modellen til at bestemme størrelsen af den produktion pr. uge, der giver størst fortjeneste..
Så hvad jeg har gjort:
Foreskriften må være = -0,04x^3+0,1x^2+5,65x-7,5
hvilket min lærer i øvrigt også har bekræftet
for at finde den størst mulige produktion..
1) diff. F(x) = -0,12x¨2+0,2x+5,65
2) nulpunkter F'(x)=0 <-> x = -6,07 el. 7,74
da x kun er defineret for 1<x<15 må x være 7,74
3) globale max må således være 7,74
4) f(-0,04*7,74^3+0,1*7,74^2+5,65*7,74-7,5) = 23.67
Konklusion: Det kan jo ikke passe, da F(x) skulle være mellem 1 og 15 !!
Anyone ???
Svar #1
28. februar 2008 af Danielras (Slettet)
Er da ikke noget der siger at F(x) skal være mellem 1 og 15. Kun x.
Skriv et svar til: optimeringsopgave..!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
