Matematik
tangentligning
28. februar 2008 af
Bruger88 (Slettet)
En funktion f er givet ved:
f(x) = x^2+ 1/x , x>0
a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (3,f(3))
skal jeg så bruge formlen y= f'(x0)(x-x0)+f(x0)??
f(x) = x^2+ 1/x , x>0
a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (3,f(3))
skal jeg så bruge formlen y= f'(x0)(x-x0)+f(x0)??
Svar #1
28. februar 2008 af Bruger88 (Slettet)
jeg har regnet således:
y= f'(x0)(x-x0)+f(x0)
= a(x-x0)+yo
hvor a er f'(xo) og y0 er f(xo)
(3x^2+2x-5)(3-3)+x^3+x^2-5x+3=
x^3+x^2-5x+3
er det rigtigt?
y= f'(x0)(x-x0)+f(x0)
= a(x-x0)+yo
hvor a er f'(xo) og y0 er f(xo)
(3x^2+2x-5)(3-3)+x^3+x^2-5x+3=
x^3+x^2-5x+3
er det rigtigt?
Svar #3
28. februar 2008 af mathon
f'(x) = 2x-(1/x^2) og x>0
f'(3) = 2*3-(1/(3^2)) = 6-(1/9) = (53/9)
f(3) = 3^2 + 1/3 = (28/3)
tangentligningen:
y = f'(x0)(x-x0)+f(x0) eller
y = f'(3)(x-3)+f(3), hvoraf
y = (53/9)(x-3)+(28/3), hvoraf
y = (53/9)x - (25/3)
f'(3) = 2*3-(1/(3^2)) = 6-(1/9) = (53/9)
f(3) = 3^2 + 1/3 = (28/3)
tangentligningen:
y = f'(x0)(x-x0)+f(x0) eller
y = f'(3)(x-3)+f(3), hvoraf
y = (53/9)(x-3)+(28/3), hvoraf
y = (53/9)x - (25/3)
Svar #4
28. februar 2008 af Bruger88 (Slettet)
hov, jeg har byttet fuldstændig om på to opgaver. funktionen hedder ikke
f(x) = x^2+ 1/x men i stedet : x^3+x^2-5x+3
er mine beregninger så rigtige?
f(x) = x^2+ 1/x men i stedet : x^3+x^2-5x+3
er mine beregninger så rigtige?
Skriv et svar til: tangentligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
