Matematik
I tvivl!
28. februar 2008 af
thechick (Slettet)
Jeg har en opgave jeg er meget i tvivl om ;O(
Måske nogen kan fortælle mig hvad jeg skal bruge!
Funktionen f har en forskrift af formen f(x) = b*x^a
Det oplyses f(½) = 57 og f(3) =0,36
Bestem med 5 betydende cifre konstanterne a og b i forskriften for f.
Nu vil jeg så gerne vide om jeg skal bruge
1. a=log(y2/y1)/log(x2/x1)
eller
2. a= log(y2)-log(y1)/log(x2)-log(x1)
Måske nogen kan fortælle mig hvad jeg skal bruge!
Funktionen f har en forskrift af formen f(x) = b*x^a
Det oplyses f(½) = 57 og f(3) =0,36
Bestem med 5 betydende cifre konstanterne a og b i forskriften for f.
Nu vil jeg så gerne vide om jeg skal bruge
1. a=log(y2/y1)/log(x2/x1)
eller
2. a= log(y2)-log(y1)/log(x2)-log(x1)
Svar #1
28. februar 2008 af Jenssss (Slettet)
Hvis du mener:
2. a= (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))
så er de to udtryk ens
2. a= (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))
så er de to udtryk ens
Skriv et svar til: I tvivl!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
